Politiek

Gemeenteraad Hollands Kroon praat met Subsidiepartners over het beleid

Advertentie:

Wieringerwerf – De raadsleden van Hollands Kroon hebben via de Klankbordgroep Vitaliteit & Dienstverlening het initiatief genomen om een partnerbijeenkomst te organiseren om voorafgaand aan het nieuwe subsidiebeleid met subsidiepartners in gesprek te gaan. Dit gebeurde in de Cultuurschuur in Wieringerwerf waar een kleine twintig subsidiepartners op zeven tafels in vier wisselende thema’s konden aangeven hoe zij de samenwerking in Hollands Kroon ervaren, wat er goed gaat en wat er beter kan.

Het is de bedoeling dat raadsleden meer zicht krijgen op de wensen en ervaringen van subsidiepartners zodat dit beter en passender kan worden gemaakt. Ook gingen de gesprekken over wat de subsidiepartners in de komende jaren op zich af zien komen en welk effect dit heeft op de (financiële) situatie.

De subsidiepartners waren, gelet op de plenaire terugkoppeling, over het algemeen erg tevreden met de persoonlijke aanpak van de gemeenteraad en hopen uiteraard dat er iets met hun aanbevelingen gaat gebeuren op het moment dat de raad het nieuwe subsidiebeleid gaat vaststellen. Ook raadsleden vonden deze manier om zelf informatie op te halen prettig waarbij sommigen, ook nog wel van andere partijen die nu geen subsidie ontvangen maar dit wel nodig hebben, wilden vernemen wat hun ervaringen zijn.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button