Hollands Kroon

Plaatsen eerste kunstwerken van de kunstroute

Adverentie

Hollands Kroon – Langs de waterkant van de vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer komt een blijvende buitententoonstelling, bestaande uit zes kunstobjecten. De eerste twee kunstwerken van deze kunstroute zijn geplaatst bij de Haukessluis en in het Slootdorperbos. Dit zijn ‘Zeilboot’ en ‘Zilvermeeuwen’ en deze zijn gemaakt door de kunstenares Cobi Dierikx. In totaal worden er zes kunstwerken geplaatst. Dit is een project van De Kop Werkt! vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer.

De bewoners van de kop van Noord-Holland konden tussen 4 en en 20 november 2019 stemmen op de kunstwerken die hun voorkeur hadden via het platform denkmee.hollandskroon.nl. De andere kunstwerken die nog worden geplaatst zijn: Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. Het project wordt naar verwachting afgerond in de zomer van 2020.

De kunstwerken bekijken? Dat kan natuurlijk, maar houd rekening met de coronamaatregel: niet meer dan twee personen tegelijkertijd en afstand houden van 1.5 meter.

DeKopWerkt!
Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Meer informatie op www.DeKopWerkt.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button