Politiek

Behoorlijk Bestuur: “Aanpak knelpunten is belangrijker dan aanpassen rotondes”

Advertentie:

Den Helder – Behoorlijk Bestuur vindt dat er in de gemeente Den Helder meerdere knelpunten in het fietsnetwerk zijn die met prioriteit aangepakt moeten worden. Als voorbeelden noemt de fractie het kruispunt Ruyghweg-Fabrieksgracht en het verkeersplein bij de watertoren. Volgens BB heeft dat een hogere urgentie dan het fietsvriendelijk aanpassen van rotondes voor een bedrag van € 1,1 miljoen, zoals het college van plan is.

Het Helderse college wil elf rotondes aanpassen zodat fietsers op alle rotondes binnen de bebouwde kom voorrang hebben. Voordat de raad het benodigde bedrag daarvoor beschikbaar stelt, is het belangrijk dat raadsleden inzicht hebben in alle knelpunten die er zijn in het huidige fietsnetwerk, vindt Behoorlijk Bestuur.

Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag dient daarom tijdens de raadsvergadering van 22 januari een motie in waarmee zij het college opdraagt uiterlijk 1 maart 2024 een overzicht van knelpunten in het fietsnetwerk met prioritering aan de raad aan te bieden. Ook wil haar fractie dat het college in de kadernota 2025-2028 een voorstel doet voor de aanpak van deze knelpunten.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Denk ook dat de knelpunten aanpakken belangrijker is…. want je kunt toch kijken naar de verkeersborden en de haaientanden ! Iedereen kent zijn/haar verkeersregels, anders moet je thuisblijven. Zeker voor fietsers is het voor de Hema zeer onduidelijk wat het straat plaveisel betreft, het fietspad loopt niet echt door op de kruising. Het kruispunt Ruyghweg-Fabrieksgracht is ook onduidelijk…..dus gevaarlijk.

Wellicht ook interessant

Back to top button