Den Helder

Snel een bouwvergunning via de nieuwe snelserviceformule

Den Helder – Wie gaat bouwen heeft meestal een vergunning nodig. De gemeente Den Helder heeft sinds 10 april een snelserviceformule voor bewoners of bedrijven die een bouwaanvraag doen. In sommige gevallen kan de vergunning binnen tien werkdagen worden afgeven. Gemeente Den Helder noemt dit de ‘Snelserviceformule omgevingsvergunning’. Eerder duurde een aanvraag tot maximaal acht werkweken. Met deze maatregel verbetert gemeente Den Helder haar dienstverlening.

De Snelserviceformule omgevingsvergunning geldt voornamelijk voor bouwplannen die veel voorkomen. Denk aan het plaatsen van een dakkapel of een schutting. Of het plaatsen van bijgebouwen bij een woning, zoals bergingen, garages, tuinhuisjes en overkappingen. Ondernemers vragen vaak een vergunning voor het plaatsen van een reclamebord aan de gevel.

Op www.denhelder.nl/snelserviceformule staan alle voorwaarden voor de snelle afgifte van een vergunning. Wie een aanvraag wil doen, kan doorklikken naar het omgevingsloket (www.omgevingsloket.nl). Bij een aanvraag heeft u DigiD of een eHerkenning nodig. Vermeld bij uw aanvraag dat u gebruik wilt maken van de Snelserviceformule omgevingsvergunning. Wethouder Remco Duijnker: ‘Met deze snelserviceformule kunnen inwoners van Den Helder sneller en eenvoudiger een vergunning krijgen. Ik ben blij dat we deze regeling dit jaar kunnen invoeren en zo onze dienstverlening aan inwoners kunnen verbeteren.’

In Nederland hebben we veel regels over onze leefomgeving. Medio 2021 gaan al deze regels samen in één nieuwe wet: de Omgevingswet. Deze wet maakt het eenvoudiger om een activiteit of project op te starten in de leefomgeving. Bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning voor het verbouwen van een woning of het starten van een onderneming. Er is dan nog maar één wet, één loket en één procedure. Met de Snelserviceformule omgevingsvergunning speelt gemeente Den Helder alvast in op de komst van de Omgevingswet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button