Den HelderUitgaan

Streep door Helderse Zomerfeesten

Den Helder – Deze zomer geen foodtruckfestival, zomercarnaval en concert aan de werf op Willemsoord. Dat maakte stichting Zomercarnaval Den Helder, organisator van de Helderse Zomerfeesten, maandag bekend.

“De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers, foodtruckeigenaren en artiesten moet gegarandeerd zijn om een festival van deze omvang door te kunnen laten gaan. Helaas is dit onmogelijk gebleken door het coronavirus”, aldus voorzitter Daniël Albers.

“Gaandeweg de voorbereiding werd al duidelijk dat het heel lastig ging worden. Grote artiesten die door schuivende agenda’s niet meer beschikbaar waren, brassbands die niet konden trainen voor de Battle of Drums en Helderse ondernemers uit onze sponsorclub die logischerwijs hun sponsorbijdrage zelf hard nodig hadden om voort te kunnen bestaan. Dat zijn slechts enkele voorbeelden waardoor een festival organiseren tijdens corona erg lastig is.”

Geen alternatieven
“We hebben dit besluit zo lang als mogelijk uitgesteld en nog naar alternatieven gekeken, want als het wel weer veilig is om samen te komen dan is iedereen wel toe aan wat vermaak buiten de deur. Helaas bleken ook deze alternatieven onhaalbaar in de anderhalvemeter samenleving die vooralsnog realiteit is. Met pijn in het hart konden we niet anders dan een streep zetten door deze editie. We hopen volgend jaar in goede gezondheid weer dit feest van, voor en door Den Helder te organiseren”, meldt Albers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button