JeugdSport

Bomvolle meivakantie voor jeugd uit Schagen en Hollands Kroon

Regio Noordkop – De meivakantie zit vol activiteiten voor kinderen en jongeren, zoals Bubbel Voetbal en Panna Knock-Out, twee sportieve en uitdagende spellen voor kinderen en jeugd. De Panna-challenge is woensdag 28 en donderdag 29 april en op 5 en 6 mei kunnen deelnemers aantreden voor Bubbel Voetbal.

In enorme opblaasbare ballonnen over het veld rennen en rollen achter een bal aan, dat is wat Bubbel Voetbal inhoudt. Door die ballonnen is het nog een grote klus de bal in het andere doel te krijgen. Jeugd van 12 tot 26 jaar kan het zelf uitproberen in de meivakantie.

Panna Knock-Out
Terwijl op de velden van DWOW en Vios Bubbel Voetbal aan de gang is, kunnen andere jongeren zich uitleven tijdens de Panna Knock-Out challenge. “Ook zo’n spel waarin je helemaal kunt opgaan”, vertelt Manon Verblaauw van Team Sportservice. “Je speelt anderhalf uur lang verschillende challenges, waaronder een Panna Knock-Out. Het gaat erom het snelst drie punten te halen door een panna te maken. Verder kun je je voetbalskills laten zien met de smartgoals, je schotsnelheid testen met de snelheidsmeter en verschillende spellen spelen met onze virtual reality-brillen.”

Deze activiteiten zijn op de terreinen van voetbalverenigingen Vesdo in Schagerbrug en in Nieuwe Niedorp. Jeugd vanaf 10 jaar kan meedoen. De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsblokken tot 26 jaar. Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Sportservice
Team Sportservice, jongerenwerk LINK en voetbalverenigingen DWOW in Wieringerwerf en Vios in Warmenhuizen slaan de handen ineen en bieden deze activiteit aan in blokken naar leeftijd. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van een van de voetbalverenigingen.

Voor het Bubbel Voetbal en de Panna Knock-Out kunnen mensen zich inschrijven via Noord-Holland Actief. Wie een team van minimaal twaalf en maximaal zestien personen wil aanmelden voor de Bubbel Voetbal kan een mail sturen naar Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button