112

Verdachten aangehouden voor bankpasfraude

Regio Noordkop – De recherche heeft dinsdag vier verdachten aangehouden op meerdere locaties in het land op verdenking van bankpasfraude. De recherche kwam deze verdachten uit Noord-Holland op het spoor na meerdere aangiften die zijn gedaan door voornamelijk senioren. Na de aanhoudingen werd door de politie onder leiding van een rechter-commissaris meerdere zoekingen gedaan in de verblijfplaatsen van de verdachten.

De verdachten zijn ingesloten en zitten in beperkingen. In verband met het lopende onderzoek worden op dit moment geen verder informatie verstrekt.

Bij de politie komen de laatste tijd veel aangiften binnen over bankpasfraude én over spoofing. Spoofing is een vorm van bankfraude waarbij het slachtoffer wordt benaderd door iemand die zich voordoet als medewerker van de bank en probeert bankgegevens te bemachtigen. Ook de dupe geworden van deze nare vorm van oplichting? Doe dan altijd aangifte. Meer informatie over spoofing en tips ter voorkoming ervan via https://www.politie.nl/themas/bankhelpdeskfraude.html

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button