Uitgaan

Dijkenloop over voormalig eiland Wieringen

Westerland – Sport Nu Westerland organiseert op Koningsdag (27 april) een wandeltocht over de dijken die Wieringen vroeger beschermden tegen de zee.

De routes van 15 en 21 kilometer gaan onder meer over en langs de Hoelmer Wierdijk. Deze dijk heeft Wieringen eeuwenlang beschermd tegen de Zuiderzee. Hij gaat langs de Amstelmeerdijk en het vroegere Amsteldiep, wat ooit een belangrijke vaarroute was naar Amsterdam. Verder is er zicht op de Amsteldiepdijk, die ervoor zorgde dat Wieringen een verbinding kreeg met Noord Holland en gaat de route buitendijks langs de Waddendijk, met prachtig zicht over Werelderfgoed Waddenzee.

Wieringen heeft een prachtige natuur, maar is daarnaast ook een echt vogelparadijs, dus voor de liefhebber een aanrader om de verrekijker mee te nemen. Langs de route staan ook diverse informatieborden, waardoor je ook nog eens van alles aan de weet komt over het voormalig eiland Wieringen.

De start is op Westerlanderweg 160 in Westerland. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Sport Nu: https://www.sportnu.nl/dijkenloop-mooi-wieringen/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button