Den HelderPolitiek

Helderse buurthuizen krijgen €7.000,-

Advertentie:

Den Helder – De gemeente haalt €91.000,- uit de restanten van het coronafonds om alle buurthuizen in Den Helder en Julianadorp een bijdrage van €7.000,- te geven. De buurthuizen zijn door corona op verschillende momenten verplicht gesloten gebleven. Nu krijgen zij ondersteuning om de activiteiten weer op gang te brengen.

De gemeenteraad heeft in verband met de coronacrisis in mei 2020 besloten het Helders steunfonds in te stellen. In totaal was er een 2 miljoen euro beschikbaar. Het doel van het steunfonds is om de leefbaarheid en ontwikkeling van de stad in stand te houden. De gemeente heeft daarmee sportverenigingen, buurthuizen, het onderwijs, de kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties ondersteund. Daarnaast zijn er regelingen geweest om ondernemers tegemoet te komen, zoals de Jutterspas.

De coronamaatregelen zijn inmiddels weg, maar de gemeente ziet dat ze hun sporen hebben nagelaten. Er is extra inzet en geld nodig om alle activiteiten weer op te starten. De €7.000,- is een eenmalige bijdrage aan alle buurthuizen en wijkhuizen, inclusief de twee MFC’s.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button