Hollands Kroon

Hollands Kroon gaat strijd aan met Den Helder bij NK Tegelwippen

Advertentie:

Hollands Kroon / Den Helder – Een echte ‘battle’ in de Noordkop. Het NK Tegelwippen is begonnen en zowel Hollands Kroon en Den Helder doen mee. Van 21 maart tot en met 31 oktober kunnen alle gemeenten in Nederland meestrijden om ‘de Gouden Tegel’. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verruilt voor groen, wint. Hollands Kroon gaat de strijd aan met Den Helder.

Met ruim 2.200 gewipte tegels staat Hollands Kroon nu aan kop. “Dit willen we natuurlijk zo houden, dus help mee!”, laat de gemeente weten. “Wip uw tuintegels eruit en vervang deze voor mooie plantjes, een stuk gras of een vijvertje. Of maak een gezellige geveltuin bij de voordeur. Geef alle gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl.

Wipper van de maand
Als wipper maken de deelnemers kans op mooie prijzen. Wie wordt ‘Wipper van de maand’ of gaat naar huis met de Gouden Schep? Wie tegels uit de tuin haalt, schept meer ruimte voor groen. Veel groen en minder tegels helpen de tuin en de omgeving koeler te houden. “Zo geniet u tijdens de zomer van een koelere tuin. Ook loopt het regenwater beter weg en krijgt uw tuin meer bezoek van vogels, vlinders en bijen. Goed voor u én onze gemeente.”

Gemeente Hollands Kroon zet zich in voor meer groen. Bijvoorbeeld door jaarlijks 500 bomen te planten en aan de slag te gaan met de herinrichting van het plein voor MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Daar wordt een mooi aantal tegels gewipt komende periode. Om het tegelwippen voor inwoners extra aantrekkelijk te maken, komen we de komende maanden met leuke acties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button