Kop van Noord-HollandZakelijk

Nog geen vervolgopleiding (MBO) gekozen? De Kop van Noord-Holland biedt kansen in de Techniek!

Kop van Noord-Holland – Tetrix Techniekopleidingen is op weg naar een record aantal inschrijvingen voor locatie Den Helder, maar de vraag van leerbedrijven is nog groter! Diverse leerbedrijven zijn op zoek naar leerlingen voor de start van komend schooljaar (september 2022). De bedrijven in de Kop van Noord-Holland staan te springen om BBL-leerlingen in de techniek.

De deadline waarvoor leerlingen zich moeten hebben aangemeld voor een mbo opleiding is 1 mei. Hoogste tijd dus om de tekorten en juist kansen in de techniek nog een keer aan het licht te brengen. “Ben of ken jij een technisch talent en wil je werken en leren in de techniek? Ga voor een BBL opleiding via Tetrix Techniek in samenwerking met het ROC Kop van Noord-Holland en een leerbedrijf bij jou in de buurt”, zo roept Tetrix de jeugd op.

Een technische BBL (beroepsbegeleidende leerweg) opleiding volgen via Tetrix Techniekopleidingen betekent dat de leerling grotendeels wordt opgeleid door een werkgever uit de regio, in samenwerking met Tetrix. Bij Tetrix gaan ze aan de slag met de praktijk, bij het leerbedrijf gaan ze aan het werk en bij het ROC 1 dag per week naar school voor theorielessen. De verhouding bij deze BBL techniek opleidingen is ongeveer 80% praktijk en 20% theorie.

Werken en leren op Agriport
Jongeren met de ambitie om eerste monteur, constructiewerker of lasser te worden kunnen zich melden. In de omgeving van bedrijventerrein Agriport zijn meerdere toonaangevende bedrijven die staan te springen om BBL-leerlingen. De werkzaamheden van deze bedrijven lopen zeer uiteen, van scheepsbouw-, agrarische- tot offshore bedrijven.

Het onderhoud van schepen, onderzeeboten en systemen bij de Marine gebeurt bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI) in Den Helder. Hier werken specialisten aan de hightech installaties: voortstuwing, elektronica en wapensystemen aan boord. DMI is voor het schooljaar 2022-2023 nog op zoek naar allround constructiewerkers (MBO 3) en leerlingen voor de School of Engineering (MBO 4).

Hoge baankans
Leren en werken tegelijk is heel aantrekkelijk in de techniek, zowel voor het leerbedrijf als voor de student. Ze zitten namelijk niet de hele tijd in de schoolbanken, doen veel praktijkervaring op en ontvangen een salaris tijdens de opleiding. Voor het erkend leerbedrijf is een BBL-student gunstig, omdat zij zelf de opleiding verzorgen, de student de fijne kneepjes van het vak bijbrengen en de student daardoor sneller inzetbaar is in de praktijk. Al die voordelen leveren een hoge baankans op.

Werken en leren bij een leerbedrijf in de buurt? Aanmelden kan via de website (www.tetrixtechniek.nl) van Tetrix of mail voor vragen naar m.strabbing@tetrixtechniek.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button