Den HelderPolitiek

Onvoldoende agendapunten voor eerste raadsvergadering

Advertentie:

Den Helder – De eerste raadsvergadering van de nieuwe Helderse gemeenteraad, die gepland stond op 25 april, is door het presidium geschrapt vanwege het ontbreken van voldoende agendapunten.

De afgelopen weken hebben de nieuwe raadsleden verschillende introductiebijeenkomsten gehad. Zo konden zij kennis maken met de verbonden partijen en de gemeentelijke organisatie. Daarnaast heeft er een proefvergadering plaatsgevonden, waarin de raadsleden met fictieve onderwerpen aan de slag konden om zo de gang van zaken tijdens een raadsvergadering te ervaren.

In het weekend van 28 en 29 april gaan de nieuwe raadsleden op een werkconferentie. De eerste vergadering staat nu gepland voor 9 mei om 19:30, in De Stadshal van De Kampanje.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

5 reacties

  1. Ik weet nog wel twee prima onderwerpen: Er is nog steeds geen Raadsbesluit locatie betreffende het stadhuisplan; en al vier jaar plegen dhr Assorgia en zijn partij meineed, het gebeurde nu weer, een ernstige vorm van niet integer gedrag. Dat een Raadsbesluit bewust is overgeslagen, is gewoon schokkend, corruptie.

  2. En daar is die weer…………………………………..
    Denk je nou zelf dat iemand dit nog serieus neemt ?

    1. Ik neem de heer Van Kuijk zeer serieus en dat zou u beter ook kunnen doen! Hij mag dan af en toe drammen, ongetwijfeld onder het motto ‘de aanhouder wint’, maar hij weet waar hij het over heeft…. Het is in hem te prijzen dat dat hij onbezoldigd het disfunctioneren van de lokale democratie aan de kaak stelt, want daar valt zeker het nodige op aan te merken..Het is zelfs zo ver gekomen dat ik dit jaar niet heb gestemd, omdat ik mijn stem beschouwde als een parel voor de zwijnen…. Door dat schimmige gekonkel in de gemeenteraad heb ik mijn vertrouwen in de politiek helemaal verloren.

  3. Piet, kom eens met argumenten, zo is uw commentaar beneden alle waardigheid!

  4. Zie topic betreffende nieuwe informateur. Ter uwe informatie : ik vind dat het stadhuis er nu maar eens moet komen .Waarom ? omdat het nu al genoeg gekost heeft en stoppen jaagt de Helderse belasting betaler op nog meer kosten.En dat deze discussie eindelijk ten einde komt .Bij alles wat er gezegd wordt steeds het stadhuis erbij gehaald . ik wordt er een beetje moe van .Je punt duidelijk maken : helemaal prima . Maar we weten het nu wel . Wacht gewoon net als de andere 95 % van de inwoners de rechtszaak af .

Wellicht ook interessant

Back to top button