Suns laten wedstrijd uit handen glippen

Den Helder – De Den Helder Suns hebben dinsdagavond in de laatste reguliere thuiswedstrijd in de bnxt-league de wedstrijd tegen Okapi Aalst verloren. Met een ongelukkig vierde kwart werd een gelijkopgaande wedstrijd met een ietwat geflatteerde uitslag beslist in het voordeel van Okapi: 66-86.

Het eerste kwart werd beslist in het voordeel van de bezoekers: 18-19. Hoewel de Helderse basketballers drie minuten voor het einde nog in de groene cijfers stonden (29-28), wist Aalst in de tweede tien minuten een gaatje te slaan naar 33-39. Na rust was het Stan van den Elzen die de stand weer in evenwicht trok (43-43), met een dunk pakte Sam Huurman de voorsprong voor de mannen van coach Peter van Noord. Wat volgde was stuivertje wisselen tussen beide teams. Via 51-51 was het andermaal Huurman die de Suns op voorsprong dunkte, aan het einde van het derde kwart: 54-53.

Met nog bijna zeven speelminuten op de klok bleef het tot 61-63 gelijk opgaan. Het Belgische team uit Aalst besloot op dat moment de verdedigende touwtjes aan te trekken. Aan de hand van Shavon Coleman en Nikola Popovic stoomden de bezoekers via 61-71 op naar een 66-86 eindstand.

Vrijdagavond is de laatste game in de Elite Silver, tegenstander is dan HUBO Limburg United. Daarna volgen de play-offs.