Hollands KroonVideo

Bemanning uit de lucht geschoten bommenwerper herdacht (video)

Winkel – De bemanning van de Vickers Wellington die in 1940 door de Duitse nachtjager uit de lucht werd geschoten, is woensdag 19 april in Winkel herdacht. Alle zes bemanningsleden kwamen destijds om het leven. Het vliegtuig was in de nacht van 16 op 17 november op weg naar huis van een missie boven Hamburg.

De herdenking werd georganiseerd door Stichting Herdenkingspalen. Burgemeester Rian van Dam heette namens de gemeente Hollands Kroon, de aanwezigen, waaronder een nabestaande van de piloot, welkom. Chris Dijkshoorn van de Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon kwam in contact met de familie van Donald Larkman: “Ik vind het altijd speciaal. Die mensen hebben het hun hele leven in hun families mee moeten dragen. Ze nemen dan toch de moeite, in dit geval na 83 jaar, om het graf te bezoeken. Dat vind ik heel bijzonder.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button