Kop van Noord-Holland

Krappe arbeidsmarkt, aantal WW-uitkeringen toegenomen

Advertentie:

Noordkop – Uit nieuwe cijfers van de UWV Spanningsindicator blijkt dat de arbeidsmarkt nog steeds zeer krap is. Regionaal zijn er wel verschillen. Zo is de arbeidsmarktspanning in Noord-Holland Noord in het vierde kwartaal van 2022 iets afgenomen ten opzichte van een kwartaal eerder. Tegelijkertijd maakt het UWV donderdag bekend dat het aantal WW-uitkeringen in de Kop van Noord-Holland vorige maand is toegenomen.

Ondanks de lichte toename van het aantal WW-uitkeringen, is de vraag naar arbeidskrachten nog altijd vele malen groter dan het aanbod. Er is inmiddels bijna geen sector meer te noemen waar geen personeelstekorten zijn, aldus het UWV.

Noordkop
De maandcijfers van het UWV maken duidelijk dat in de Noordkop alleen op Texel het aantal mensen met een WW-uitkering afnam, met 3,5 procent. In Den Helder nam het aantal werklozen toe met 1,1 procent, in Schagen met 7,2 procent en in Hollands Kroon zelfs met 7,8 procent. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal inwoners met een uitkering via het UWV overal fors minder.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button