Den Helder

Nieuwe strandopgang Huisduinen officieel geopend

Advertentie:

Huisduinen – De nieuwe opgang naar het strand van Huisduinen is klaar. Het 800 meter lange fiets- en wandelpad ligt tussen Fort Kijkduin en paviljoen Factor 30. Wethouder Fotigui Camara heeft de opgang donderdagmiddag officieel geopend.

Het pad maakt het strand bij Huisduinen beter bereikbaar voor inwoners, toeristen en hulpdiensten. Wethouder Camara (toerisme en recreatie) geeft aan dat het college van burgemeester en wethouders blij is met het resultaat: ,,Deze strandopgang is een prachtige aanwinst voor Den Helder. Het biedt zowel inwoners als toeristen de kans om te genieten van het zonnigste strand van Nederland en deze mooie omgeving.”

Opening
Voorafgaand aan de opening maakten verschillende betrokkenen een wandeling over het pad. Onderweg werd door Binne van der Wal (van hoofdaannemer Jelle Bijlsma) en Rob Entes (namens het projectteam) meer informatie over de realisatie van het nieuwe fiets- en wandelpad gegeven. De aanleg van de opgang is mede mogelijk is gemaakt door:
• De Kop Werkt
• Waddenfonds
• Provincie Noord-Holland

Eerder konden bezoekers over de verharde dijk op het strand komen. Dat kan nu niet meer, omdat besloten is de dijk te laten verzanden. Daardoor ontstaat er nieuw duingebied. Dit was nodig, omdat het een relatief zwakke plek in de kustverdediging was. Het duingebied beschermt beter tegen de zee.

Op de webpagina www.denhelder.nl/strandopgang staat meer informatie, waaronder een video.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

3 reacties

  1. En weer niet te bekijken… foto te klein. Kan niet vergroot of gedownload worden hiervoor. In triest.
    Kennelijk erg moeilijk om dat aan te passen.

    1. ik heb die foto gewoon net zo breed als het artikel. kan hem ook niet vergroten maar is totaal niet nodig. als deze foto te klein is heeft u eerder een bril nodig.

    2. Beste Kees, de hoofdfoto is net zo groot als de volledige breedte van het artikel. Dat is groot voor internet, maar als u er rechts op klikt, kunt u die foto openen in een nieuw tabblad van uw browser. Dan is de foto nog groter! En als er andere foto’s in het artikel staan (dus los van de hoofdfoto) zijn die vrijwel altijd gewoon aan te klikken en dan opent de foto op volle grootte en is die gewoon op te slaan. Wellicht de instellingen van uw browser eens nakijken, adblockers willen nogal eens ook dit soort functionaliteit blokkeren. En als u via de app leest (gratis voor zowel Android als IOS) zijn foto’s (niet de hoofdfoto) ook gewoon op te slaan op telefoon of Ipad.

Wellicht ook interessant

Back to top button