Den Helder

Steviger in de schoenen met valpreventiecursus In Balans in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Team Sportservice begrijpt het belang van actief blijven, ook op oudere leeftijd, en organiseert daarom wederom een dertien weken durende training. Op dinsdag 30 april vindt er een informatiebijeenkomst plaats in MFC De Boerderij in Den Helder, voorafgaand aan de training.

In deze bijeenkomst legt Rina Blondeau, buurtsportcoach van Team Sportservice uit hoe de valpreventiecursus In Balans eruitziet. “We testen je en geven advies over hoe je beter kan bewegen en hoe je je evenwicht verbetert. We gebruiken oefeningen die zijn gebaseerd op Tai Chi: een manier van bewegen die zich richt op balans, contact met de grond en het verplaatsen van je lichaamsgewicht.”

De training gaat dus niet alleen om het breken van een val, maar ook om in balans en met beide benen op de grond te blijven. Je ontwikkelt sterkere beenspieren en verbetert het evenwichtsgevoel zodat je letterlijk steviger in je schoenen staat en bovendien werkt aan een betere conditie.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst
Met steun van de gemeente Den Helder en Beweegzorg Noordwest wordt de training In Balans aangeboden als een valpreventiecursus. Personen die meer willen weten over In Balans kunnen zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Deze is op dinsdag 30 april in MFC De Boerderij aan de Gravin M. van Waardenburglaan 22 in Den Helder. De inloop is vanaf 10:30 uur en de presentatie begint om 11.00 uur. Aanmelden kan via 088-2037350 of bij Karin Bot: kbot@teamsportservice.nl.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button