UitgaanVideo

Video: Druk bezochte eerste dag van de Bloemendagen in Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Het was fris en winderig tijdens de opening van de 69e Bloemendagen in Anna Paulowna.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Rian van Dam. Zij roemde de inzet van alle vrijwilligers voor de vele uren die zij hebben gemaakt om dit allemaal mogelijk te maken.

“Ik kwam vanuit Niedorp hier naar toe rijden en ben expres helemaal over de Molenvaart gegaan. Ik wordt daar zo blij van, al die bloemen en die vlaggen en die mensen die bezig zijn om het zo mooi te versieren”, aldus de burgemeester. Zij kreeg uit handen van de kinderen van de basisschool symbolisch de sleutel overhandigd en hierna kon de vlag van de Bloemendagen worden gehesen.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Met een deelnemerslijst en plattegrond, die u gratis ophaalt bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kunt u uw eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken rijden.

De mozaïeken en de verschillende versieringen van de straten en bruggen zijn nog te bewonderen tot en met woensdag 24 april. Meer informatie op de website.

 

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button