Uitgaan

Vierde Juicy Session een traktatie voor de muziekliefhebbers

Advertentie:

Den Helder – Zaterdag 20 april is wereldwijd uitgeroepen tot “Record Store Day”. Voor Danny van Tiggele en zijn vader Ric een mooie aanleiding om een vierde Juicy Session in de platenwinkel van vader en zoon Koopman te organiseren. Danny weet altijd weer een mooi programma samen te stellen. Dit keer was zangeres Yori Swart al om 10:00 uur aanwezig om het spits af te bijten.

Yori is regelmatig te zien en te horen in de band van Ilse de Lange, maar schrijft en zingt vooral haar eigen werk. Begeleid door haar eigen gitaarspel weet ze met haar prachtige stem het toegestroomde publiek te verwennen. Dat ze met haar platen de fans bereikt is te zien bij een aantal jongedames in de winkel die al haar teksten letterlijk weten mee te zingen. Op deze speciale Record Store Day kon ze nog wat exemplaren van haar nieuwe plaat verkopen om zich vervolgens snel naar Edam te verplaatsen voor het volgend optreden. Ook Gouda en Delft komen deze dag nog aan de beurt.

Het tweede optreden werd verzorgd door Yorick van Norden. Ook Yorick, die zichzelf op de akoestische gitaar begeleidt, schrijft en zingt vooral zijn eigen werk. Zijn album “Playing By Ear” werd in het blad OOR als één van de absolute hoogtepunten in de Nederlandse popmuziek betiteld. Daarnaast komt hij in het volgende theaterseizoen met een programma waarin hij de muziek uit de platenkast van Paul McCartney behandelt. Hij brengt de muziek tot leven en praat het programma aan elkaar met mooie verhalen. Natuurlijk zal er ook ruimte voor zijn eigen werk zijn.

De Kampanje
Op 27 februari 2025 is hij te zien in de Kampanje. De goed gevulde Juicy Records heeft in ieder geval nu al kunnen genieten van zijn korte concert. Een nieuwe carrière lijkt weggelegd voor, voormalig uitbater van de Pimpandoer, Arie Verhoef en vaste Pimp-klant en basketbal-man Gerard Luyckx. Beide werden door Danny gevraagd om in de pauzes en na de concertjes als DJ’s hun eigen platenkeuzes te draaien. De mannen hadden zich goed voorbereid en legden met veel plezier de eigen vinyl-juweeltjes op de draaitafel.

Danny kondigt al vast aan dat op de dag van de muziek ook weer een session in de platenwinkel zal worden gehouden.

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button