Overige

Brijder verzorgt online informatieavonden over verslaving

Regio – Brijder preventie verzorgt enkele online informatieavonden over verslaving. Wie wil deelnemen schrijft zich in voor twee avonden, dinsdagavond 2 en donderdagavond 11 juni 2020. De avonden zijn bestemd voor partners/kinderen/familieleden/vrienden van mensen met een verslavingsprobleem. Uitdrukkelijk niet voor ouders met een kind onder de 25 jaar.

Tijdens deze avonden komt aan bod:

  • Welke gevolgen kan het overmatig gebruik van alcohol en /of drugs hebben voor het lichaam, het denken en het gedrag?
  • Wat is verslaving?
  • Wat zijn de gevolgen voor de omgeving van verslaafde persoon?
  • Hoe kunt u het beste met hem of haar omgaan?
  • Welke grenzen kunt u stellen?
  • Hoe voorkomt u dat uzelf of andere gezinsleden te veel in het gedrang komen?
  • Hoe kunt u iemand met een verslaving helpen?
  • Welke hulpverlening is er voor mensen met verslavingsproblemen?
  • Wat voor hulp is er voor ‘naasten’?

Aanvullende informatie
Deelnemen kan door middel van een specifieke online omgeving (beeldbellen). Daardoor is de deelnemer in direct contact met Brijder medewerkers en de andere deelnemers. De avonden zijn interactief en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Voorafgaand aan de eerste avond wordt de deelnemer door een van de Brijder medewerkers gebeld om hem/haar wegwijs te maken in de speciale online omgeving. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

Nodig voor deze online avonden is een laptop of tablet, goede Wi-Fi en een ruimte met voldoende privacy. De online bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagavond 2 en donderdagavond 11 juni 2020 van 19.30 tot 21.00 uur. Bel voor verdere informatie en inschrijving met 088 – 358 38 00 of stuur een e-mail naar preventie@brijder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button