Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Flinke stijging werkloosheid in de Regio Noordkop

Regio Noordkop – De coronacrisis had in april duidelijk zijn weerslag op de arbeidsmarkt. UWV kende in deze maand 292.065 WW-uitkeringen toe,een stijging van 16,7 procent ten opzichte van maart. Vooral werknemers in de horeca en catering en mensen met een uitzendcontract kregen het, zoals verwacht, zwaar te verduren. Door de verschillende maatregelen in verband met corona nam de WW in deze branches het sterkst toe.

Ook in de drie Noord-Hollandse regio’s waren vooral de WW-uitkeringen in de horeca en catering en de uitzendbranche de oorzaak voor de sterke groei van de lopende WW-uitkeringen. De toename in het aantal WW-uitkeringen was respectievelijk 42,4% en 53,9%. Voor de Horeca en catering was deze toename kleiner dan landelijk, voor uitzendbedrijven ongeveer gelijk. De regio Noord-Holland Noord liet een stijging zien naar 9.806 uitkeringen, een toename van 16 procent.

De toename in Den Helder was 19,1 procent (van 697 naar 830). In Hollands Kroon bedroeg deze 13,9 procent (van 524 naar 597) en in Schagen 18,4 procent, van 489 maar 579 uitkeringen. Op Texel bedroeg de stijging 13 procent. Het eiland telt nu 217 inwoners met een WW-uitkering.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button