Den HelderVideo

Eerste stenen gelegd voor legoschepen Sail 2023 (video)

Den Helder – In aanloop naar Sail Den Helder 2023 bouwen jongeren de komende twee jaar een aantal schepen van lego. Het startsein hiervoor werd donderdagmiddag gegeven, op de eerste dag van de European Maritime Day (EMD). Wethouder Kees Visser en burgemeester Jan de Boer legden formeel de eerste legostenen.

Leerlingen van de basisscholen uit Den Helder en omgeving dragen hier de komende jaren hun steentje aan bij, laat Raymond Groen, directeur Zeestad Staal, weten. “We zorgen er zelf wel voor dat het op schepen blijft lijken, maar het wordt een feestje.” Onder meer de Morgenster en de Zr.Ms. Den Helder worden nagebouwd.

Voor Jeroen Franken, directeur Sail 2023, was het ook een feestelijk moment. De voorbereidingen voor het evenement zijn al begonnen en het belooft mega te worden. “Een duizendtal vrijwilligers zijn er straks bij betrokken”, aldus Franken. “Heel veel van die vrijwilligers moeten jonge mensen zijn, dus hebben we ook veel stageplekken.”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo is AV-specialist bij Regio Noordkop. Ze woont in Julianadorp, is 25 jaar en is bereikbaar via sanne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button