Den Helder

Afvalinzameling op De Zandloper gaat veranderen

Advertentie:

Julianadorp – De inzameling van het afval op het recreatiepark De Zandloper in Julianadorp gaat binnenkort veranderen. Op dit moment wordt het huishoudelijke afval daar niet gescheiden, dit wil de gemeente veranderen. Om dit mogelijk te maken worden er elf nieuwe ondergrondse containers geplaatst en een aantal GFT ‘cocons’.

Bij de ondergrondse containers kunnen bewoners straks in plastic en restafval kwijt. De GFT ‘cocons’ zijn voor groente-, fruit- en etensresten. Tuinafval kan worden gebracht naar het Afvalbrengstation aan de Schootenweg 1 te Den Helder, of via de “takken routes” die 6 weken in het voorjaar en 6 weken in het najaar worden gereden. Ook kan een ophaal afspraak worden gemaakt met HVC.

Inloopbijeenkomst 24 mei
Op 24 mei aanstaande organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst waar bewoners van het recreatiepark vragen over deze wijziging van de afvalinzameling kunnen stellen. Ook zijn de locaties van de te plaatsen inzamelcontainers te bezichtigen. De bijeenkomst is bij Landal Beach Resort Ooghduyne, Van Foreestweg 20 Julianadorp tussen 16.00 en 18.00 uur. Via ingesprek.denhelder.nl kunnen inwoners ook hun mening geven over de plannen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button