Noord-Holland

Senioren Noord-Holland minder bereid te verhuizen naar verzorgingshuis sinds corona

Advertentie:

Noord-Holland – Één op de vijf senioren uit Noord-Holland is sinds corona negatiever gaan denken over een verhuizing naar een verpleeghuis, verzorgingshuis of serviceflat. Onder meer het risico op een virusbesmetting en mogelijke bezoekbeperkingen zorgen voor meer twijfel. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Stannah naar het imago van verzorgingshuizen sinds corona, waarbij ruim 800 Nederlandse 60-plussers zijn ondervraagd.

45,3% van de 60-plussers uit Noord-Holland ziet momenteel een verhuizing naar verpleeghuis, verzorgingshuis of serviceflat niet zitten. Alleen in de noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe) is dit percentage hoger (49,4%). In Oost- en Zuid-Nederland wil respectievelijk 33% en 42,9% van de thuiswonende senioren liever niet verhuizen naar een verzorgingshuis.

Corona en opgeven privacy belangrijke redenen voor twijfel
Het risico op een coronabesmetting is voor 12,1% van de Nederlandse senioren een reden om niet te willen verhuizen naar een verzorgingshuis. Ook het verbod of de beperking van bezoek wordt vaak genoemd als aanleiding om te twijfelen over een verhuizing (12,5%). Daarnaast geeft ruim een kwart van de senioren aan bang te zijn om zich (door corona) opgesloten te voelen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of serviceflat (27,5%).

Corona is echter niet de belangrijkste reden voor de aarzeling. Het gebrek aan privacy wordt door 60-plussers namelijk het vaakst genoemd als reden om te twijfelen over een verhuizing naar een verzorgingshuis (37,9%). Ook zijn veel senioren bang dat zij zich niet thuis zullen voelen in een verzorgingshuis (31,9%).

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.stannah.nl/informatie/onderzoek-verzorgingshuizen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button