Zeemacht

Goud voor parazwemmers MSV Zeemacht bij NK lange baan

Den Helder – Na enkele jaren onderbreking door corona werd dit weekend in Amersfoort weer de Nederlands Kampioenschappen lange baan gehouden. Voor de zwemmers van MSV Zeemacht verliepen deze bijzonder succesvol. Parazwemmer Amber van der Kruk werd Nederlands Kampioen op maar liefst vijf verschillende afstanden.

Op donderdag begon haar zegereeks met de 400 meter vrije slag en de 100 meter rugslag, waarna op vrijdag het goud werd toegevoegd van de 200 meter vrije slag. Op zaterdag volgde goud op de 100 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Op de afsluitende zondag voegde zij nog het zilver van de 50 meter vrije slag toe aan haar medaille collectie.

Ook parazwemmer Christoph Smit kan terugkijken op twee succesvolle zwemweekenden. Na vorige week vier keer zilver en eenmaal goud te hebben gewonnen bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven won hij, als veertienjarige zwemmer bij de senioren, een gouden medaille bij de 50 meter rugslag, een zilveren medaille op de 50 meter vlinderslag en een bronzen medaille op de 100 meter rugslag. Tenslotte kwam Emma Riemers ook in actie op twee afstanden, de 400 meter vrije slag en 200 meter vrije slag waar zij respectievelijk als elfde en dertiende eindigde.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button