Hollands Kroon

‘Ja-ja sticker’ in Hollands Kroon

Adverentie

Hollands Kroon – Folderbedrijf Spotta verspreidt deze maand ‘ja-ja stickers’ via het normale folderpakket. Officieel geldt sinds 1 januari 2022 in Hollands Kroon de zogenaamde ‘opt-in’ voor het ontvangen van ongeadresseerd reclamedrukwerk. Dat wil zeggen dat inwoners van de gemeente via een groene sticker expliciet toestemming moeten geven voor het ontvangen van dit foldermateriaal.

Waar je voorheen dus juist een ‘nee-nee’ of ‘ja-nee’ sticker op de brievenbust diende te plakken wordt het nu omgedraaid: Je krijgt pas ongeadresseerd reclamedrukwerk met een ‘ja-ja sticker’. Om ook geen huis-aan-huis bladen te ontvangen heb je nog wel een ‘nee-nee sticker’ nodig. Adverteerders dienen zich aan dit nieuwe systeem te houden. Het doel van de regeling is om de verspreiding van ongewenst drukwerk, en daarmee uiteindelijk afval, te voorkomen.

Hoewel de afvalstoffenverordening al op 1 januari is ingegaan is op de website van de gemeente nog niets terug te vinden over het aanvragen van de ‘ja-ja’ sticker. Volgens Naast de levering door Spotta zou deze namelijk ook bij de gemeente op te halen zijn, alsmede lokale supermarkten en drogisterijen. Volgens Spotta is de ingangsdatum van de nieuwe sticker 1 juli.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button