112

Woning en auto doorzocht na melding; mes en nepwapen aangetroffen

Den Helder – Naar aanleiding van een melding dat een persoon een vuurwapen en een groot mes voorhanden zou hebben, is in Den Helder een doorzoeking geweest in de woning en in het voertuig van de persoon. In de woning werd het mes aangetroffen, zo laat de politie weten. In het voertuig werd een op echt gelijkend vuurwapen (balletjes [pistool) aangetroffen. De verdachte zal zich hiervoor moeten verantwoorden.

In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. Balletjes pistolen zijn vaak imitatiewapens waarmee plastic balletjes afgeschoten kunnen worden. De meeste balletjespistolen lijken op bestaande vuurwapens.

https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/balletjespistolen

Mocht u informatie hebben over (vuur)wapens en/of drugs, dan kunt u dit melden bij de politie, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-0700.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button