Hollands Kroon

Certificaat dementievriendelijke organisatie voor Grootmoederstijd & Motoren Museum

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Henk Harberts, voorzitter van het Grootmoederstijd & Motoren Museum, ontvangt 30 juni van wethouder Mary van Gent het certificaat voor een dementievriendelijke organisatie. Daarnaast krijgen alle bestuursleden en vrijwilligers de vergeet-mij-niet-broche opgespeld door Liesbeth Vlietstra-Wouterse, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Holland-Noord. Hiermee wenst het Museum haar bijdrage te leveren aan een dementievriendelijke organisatie op weg naar een dementievriendelijk Hollands Kroon.

“Meerdere collega’s in het museum hebben de training ‘omgaan met dementie’ gevolgd”, vertelt Harberts. “Dit certificaat is een aanmoediging om dementievriendelijkheid binnen de organisatie verder te ontwikkelen en uit te dragen naar de gemeenschap. Onze medewerkers die telefonisch of fysiek in contact komen met allerlei inwoners, dus ook met inwoners met dementie, hebben hier baat bij. Dit leidt tot minder stress op de werkvloer voor zowel onze klanten als de medewerkers. Alzheimer Nederland en de gemeente Hollands Kroon doen hun uiterste best om ons zoveel mogelijk te ondersteunen.”

In 2022 waren er in Hollands Kroon 800 mensen geregistreerd met de ziekte dementie. Naar verwachting neemt dit aantal de komende jaren alleen maar toe. In 2030 verwacht men 1000 mensen met dementie en tien jaar later een stijging naar 1400 mensen. Nu én in de toekomst krijgen dus steeds meer mantelzorgers, inwoners en organisaties te maken met dementie. Mensen met dementie nemen immers gewoon deel aan het dagelijks leven.

Dementievriendelijke organisaties
Vanuit Alzheimer Nederland en de gemeente Hollands Kroon wordt organisaties opgeroepen deel te nemen aan de training, zodat steeds meer organisaties het principe van een dementievriendelijke organisatie gaan uitdragen. Meer weten over hoe om te gaan met dementie voor u of uw organisatie is te vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/dementievriendelijk.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button