Hollands KroonUitgaan

Duurzame tips en activiteiten op ‘De Dag van de Toekomst’

Advertentie:

Wieringerwerf – Een eigen bijenhotel bouwen, een tweedehands outfit scoren of alles te weten komen over waterstofauto’s. Na het grote succes van vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een Dag van de Toekomst georganiseerd. Deze vindt op 8 juli tussen 10:00 uur en 16:00 uur plaats bij Leven van de Wind aan Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf.

De dag vol duurzame inspiratie voor het hele gezin is dit keer nog uitgebreider dan de eerste editie. “Ook dit jaar willen we weer laten zien dat verduurzamen ook leuk kan zijn”, zegt organisator Rosanne Hoekstra: “Om de jeugd te inspireren gaan we bijenhotels knutselen en kunnen kinderen ‘milieuinspecteur’ worden als zij afval op de juiste manier weten te scheiden. Het maisdoolhof is de gehele dag vrij toegankelijk voor alle bezoekers, er worden insectenmaskers geknutseld en er is een stormbaan. Kortom: hier wil je BIJ zijn.”

Tijdens De Dag van de Toekomst kunnen bezoekers ervaren hoe een windturbine er van binnen uitziet en hun geluk beproeven in de gratis bingo met alleen maar duurzame prijzen. Verder vertellen bewoners hoe de energierekening omlaag kan, zijn er meerdere inspiratiesessies en is er een kampioenschap tochtstripplakken. Ook voor buitenshuis is er genoeg te beleven. Aanwezigen die een foto van hun tuin meenemen kunnen gratis tuinadvies krijgen en bovendien maken zij kans op een gratis hovenier. Tot slot is er een cadeautje voor iedereen die een tegel inlevert. Zij krijgen als bedankje namelijk een plant cadeau.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button