Cultuur/NatuurSchagenUitgaan

Struinen door de duinen van het Zwanenwater

Advertentie:

Callantsoog – Boswachters van Natuurmonumenten organiseren zaterdag 24 juni, de Dag van de Duinen, een excursie door het Zwanenwater. Tijdens de wandeltocht komen de wandelaars langs plekken waar zij anders nooit mogen komen.

De excursie leidt naar de droge toppen van de duinen met uitzicht op de duinen en de duinmeren, de grootste duinmeren van West-Europa. Vervolgens dalen de wandelaars af naar beschutte, vochtige duinvalleien. Daar kunnen zij kijken bij de vele plant- en diersoorten die het Zwanenwater rijk is, waaronder twaalf soorten orchideeën, zandhagedis en veel vlinders. De excursie vindt 24 juni van 09:30 tot 12:30 uur plaats en aanmelden kan via www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Dit jaar viert Natuurmonumenten dat zij het Zwanenwater 50 jaar in eigendom en beheer hebben. Ter ere van dit jubileum krijgen leden van Natuurmonumenten 50% korting op excursies in het Zwanenwater. Leden van Natuurmonumenten ontvangen naast korting op excursies, ook gratis entree voor het Zwanenwater. Zij kunnen gratis parkeren in alle natuurgebieden en ontvangen het magazine PUUR.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button