Den HelderVideo

Zonnige aftrap voor eerste Juttersmarkt 2023 (video)

Adverentie

Den Helder – Positieve reacties op de eerste Juttersmarkt van het jaar. Van puzzels tot paling, er is voor ieder wat wils! De reeks zomermarkten in de Helderse binnenstad kende een zonnig begin. Toch bleven de bezoekers rustig. Maar dat komt nog wel: “het is altijd even aftasten, zo’n eerste keer”, vertelt een marktkoopman.

Naast spijzen en spullen is er ook informatie te vinden. Onder meer bij kramen van de Handhaving, politie en brandweer, die voornamelijk voorlichting geven over fietsendiefstal. “Vooral e-bikes zijn een ‘hot item'”, vertelt coördinator handhaving Duran. Zijn tips: dubbel slot en maak de fiets vast aan een fietsenrek. “Anders gooien ze ‘m zo in een busje en dan kun je lopen.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

5 reacties

  1. Stelt niet veel meer voor tegenwoordig, jammer maar we zijn er weer overheen gelopen volgend jaar weer

  2. Het is mij opgevallen dat op de eerste (paar) markten nog niet alle kramen staan. In de zomervakantieperiode breidt de markt zich uit. Nog geen verse stroopwafel kunnen scoren dus : ) Het was gisteren drukker en gezelliger dan ik had verwacht met die warmte!

  3. Jammer dat jullie ook niet even hebben gefilmd op het Breewaterplein,live muziek,volle terrassen. Ook waren er in de Spoorstraat bij Rejoez en Lydia de Loos leuke activiteiten,maar ja,ik begrijp het wel. Alles MOET naar de Beatrixstraat

    1. Sievert, het was inderdaad heel gezellig en druk op het Breewaterplein! En dat hoort zeker wel bij de Juttersmarkt wat mij betreft.

  4. Ik wens Juttersmarkt veel succes toe altijd positief blijven!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: