Hollands Kroon

Betrokkenen vermeend kindermisbruik langer in onzekerheid

Advertentie:

Door: Joost Verhagen

Alkmaar/Den Oever – De verdachte en slachtoffers van een kindermisbruikzaak in Den Oever zullen voorlopig nog in onzekerheid moeten blijven. De Alkmaarse rechtbank kon donderdagmiddag niet verder met de behandeling in het proces tegen de 38-jarige Anne-Dirk S. uit Den Oever, nadat er discussie was ontstaan over de eventuele vooringenomenheid van de rechters.

De man uit Den Oever zou in april en mei 2022 de twee minderjarige dochters van zijn toenmalige vriendin verschillende keren ontuchtig hebben betast voordat de meisjes naar bed moesten. De 38-jarige zelf ontkende dat echter stellig. Wel gaf hij toe de meisjes over hun gezicht te hebben gelikt als een soort hond; “Dat was mijn gekkigheid. Ik heb misschien een beetje rare humor”, aldus de uitleg van S.

De discussie ontstond toen de voorzitter vragen stelde over de foto’s op de telefoon van S., waarop kinderen in badkleding ‘in een bepaalde houding’ te zien zouden zijn. Daarmee heeft de rechtbank volgens advocaat Elwin Boskma ten onrechte de indruk geschetst dat zijn cliënt een soort pedofiel is, terwijl dat niet zo zou zijn. De rechtbank stelde enkel de aangifte en bevindingen uit het dossier te hebben voorgehouden, maar Boskma stelde dat dat op een neutralere manier had gemoeten.

Wraking
Boskma besloot om de rechtbank te wraken na een kort overleg met zijn cliënt. Er bleken donderdagmiddag echter niet drie andere rechters beschikbaar om te oordelen over de eventuele vooringenomenheid van de Alkmaarse rechtbank, waardoor de zaak moest worden aangehouden, tot verbazing van de familie van de vermeende slachtoffers. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de behandeling van de strafzaak tegen S. kan worden hervat.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button