Den Helder

Kleine overtredingen aangetroffen bij controles in buitengebied

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft samen met de politie en de Omgevingsdienst controles uitgevoerd in het buitengebied van de gemeente. Daarbij werden bedrijfslocaties en erven met schuren bezocht. Het doel was met de eigenaren en huurders in contact te komen, hen bewust te maken van de risico’s van verhuur en om mogelijke misstanden aan te pakken. De gemeenten laat weten dat er alleen enkele kleine overtredingen zijn aangetroffen.

Criminelen vragen vaak aan mensen in buitengebieden of zij hun terrein of schuur willen verhuren, waarbij ze een aantrekkelijk geldbedrag bieden. Deze locaties worden dan soms gebruikt voor het opslaan van drugsmaterialen of gestolen zaken, zoals auto’s en boten, of om een drugslab te starten. Als iemand ‘ja’ zegt, is het moeilijk om zich terug te trekken. De verhuurder wordt vaak onbedoeld onderdeel van een crimineel netwerk. Tijdens de controle is hiervoor gewaarschuwd en is belangrijke informatie over verhuurrisico’s gedeeld.

Controle en Handhaving
Tijdens de actie is gecontroleerd of iedereen zich aan de wetten en regels houdt. “We checkten op drugs en mogelijke productie daarvan, illegale bouwwerken en milieuovertredingen”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Soms ontbraken er lekbakken of brandveiligheidsmiddelen, zoals rookmelders en blusmiddelen.”

Een vermoeden van illegale activiteiten? Maak dan telefonisch een melding bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook bij de gemeente kunnen signalen van illegale activiteiten worden gemeld. Bel de gemeente via 14 0223 of vul (anoniem) het contactformulier op de website in: www.denhelder.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Zit je een appeltje te schillen overtreed je het messenverbod! Met dank aan de PVVdictatuur en de buurtappjes van mevrouw Hamerslag van “Behoorlijk Bestuur”

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button