Regio Noordkop

Korte uitval radio- en tv-signaal

Regio Noordkop – In verband met enkele technische aanpassingen kunnen de radio- en tv-signalen van Regio Noordkop dinsdag enkele keren kort wegvallen. De geplande werkzaamheden vinden plaats tussen 09.00 en 13.00 uur.

De encoder die wordt gebruikt om de signalen vanuit Den Helder op het netwerk van Ziggo (en via dat netwerk naar alle andere aanbieders) te plaatsen, wordt dinsdag vervangen. De nieuwe encoder heeft meer mogelijkheden, is minder storingsgevoelig en heeft de optie het signaal in HD-formaat door te geven.

Het zal echter nog even duren alvorens Ziggo het tv-signaal ook echt in HD weergeeft. “Ziggo wil heel graag de lokale en regionale omroepen in HD doorgeven”, laat het bedrijf wten. “Helaas is een (beperkt) aantal settopboxen nog niet in staat om deze signalen te verwerken. Totdat we die boxen niet meer ondersteunen, zullen we nog niet overgaan tot HD doorgifte.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button