Uitgaan

Online naar Madrid met KopGroep Bibliotheken

Den Helder – Veel mensen gaan deze zomer niet op vakantie naar het buitenland. KopGroep Bibliotheken organiseert daarom online lezingen over Europese steden. Donderdagavond 6 augustus staat de Spaanse hoofdstad Madrid op het programma. De deelnemers worden daar persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Madrid werd pas in de zestiende eeuw de hoofdstad van Spanje. Boze tongen beweerden dat er behalve het koninklijke hof niets te beleven was. Dat is veranderd. De wijk Chueca, de grootstedelijke straat Gran Vía en wereldberoemde musea als het Prado, het Reina Sofía en het Thyssen Bornemisza geven Madrid de mix die de grootste Spaanse metropool aantrekkelijk maakt.

Tijdens deze online lezing ‘bezoeken’ de deelnemers de koninklijke paleizen van Madrid, ze horen interessante anekdotes en zien een heleboel kunst van de grote Spaanse meesters, zoals Diego Velázquez. Bovendien maken ze een uitstapje naar het grote paleis annex klooster El Escorial in de heuvels buiten de stad.

Hoe werkt het?
De online lezing start 6 augustus om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Zo zijn alle afbeeldingen te zien en zijn sprekers te horen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button