Noord-HollandZakelijk

PDENH verkoopt Sun Invest aan privaat consortium

Noord-Holland – Sinds 2015 zijn PDENH en Ecorus gezamenlijk aandeelhouder in Sun Invest Noord-Holland. Via Sun Invest worden diverse solarprojecten in Noord-Holland mogelijk gemaakt, die nog niet volledig door de markt gedragen kunnen worden. Ecorus zal samen met een private marktpartij het succes verder uitbouwen.

De financiering van grote solarprojecten, zoals zonneweides, werd in 2015 nog risicovol geacht. Dankzij de investering van Ecorus en PDENH konden woningcorporaties in de provincie al vroegtijdig stappen zetten met zonne-energie. Inmiddels voorziet Sun Invest zo’n 6.000 huishoudens in Noord-Holland van duurzame energie.

Doel behaald
Daarmee paste de investering in de strategie van PDENH om duurzame bedrijven en projecten te ondersteunen die nog niet volledig door de markt gedragen kunnen worden, maar qua duurzaamheid, maatschappelijk rendement en economische perspectieven wel interessant zijn. “Het is altijd de doelstelling van het fonds om duurzame bedrijven en projecten onder onze vleugels tot wasdom te laten komen en dan na verloop van tijd weer over te dragen aan de markt. Zo spelen we de middelen vrij om opnieuw te investeren. Na vier en een half jaar kunnen we die stap zetten met Sun Invest en daar zijn we heel trots op”, aldus Bart Blokhuis, directeur PDENH.

PDENH is een revolverend fonds, waarbij geinverteerd kapitaal zoveel mogelijk terugstroomt in het fonds om zo nieuwe investeringen mogelijk te maken. Met kapitaal van de provincie Noord-Holland investeerd PDENH in duurzame bedrijven en projecten in de provincie. Dat doet PDENH altijd samen met private partners. Wanneer een project of bedrijf succesvol op eigen benen staat, trekt het fonds zich weer terug, zodat het geïnvesteerde kapitaal en eventuele winst opnieuw geïnvesteerd kunnen worden. Zita Pels, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland: “Met de financiën die we hebben, wil de provincie zoveel mogelijk bedrijven en projecten in Noord-Holland stimuleren om extra in te zetten op duurzame energie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Goed om hier te zien dat dit tot een succesvol resultaat heeft geleid.”

Over PDENH
Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten, die zich richten op energietransitie, duurzame mobiliteit en circulaire economie en die daarmee bijdragen aan de duurzame economie in Noord-Holland. Ook andere duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen voor een investering. Het fonds is opgericht en gefinancierd door de Provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en StartGreen Capital.

In zijn 10-jarige bestaan is Ecorus vanuit vestigingen in België en Nederland gegroeid van pionier naar solar specialist en wordt in de markt gezien als een autoriteit in het bedenken, bouwen, beheren en financieren van de technisch beste renderende zonne-energiecentrales. Als betrokken solar specialist en expert in zonnestroom kijkt het bedrijf vooruit naar en anticipeert het op uitdagingen in de verduurzaming door zoveel mogelijk samen te werken met andere ‘verduurzamers’. Zodoende bedenkt en voert het bedrijf nieuwe oplossingen uit om de energietransitie met impact te versnellen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button