Den Helder

PVV: Den Helder moet meedoen aan pilot met korte wapenstok

Den Helder – De Helderse PVV wil dat de gemeente Den Helder zich aanmeldt voor de pilot, waarbij boa’s worden uitgerust met een korte wapenstok.

Op het Facebook-account van Vakbond BOA ACP is een bericht geplaatst met een brief van minister Grapperhaus aan alle burgemeesters van gemeenten met boa’s. De brief gaat in op de pilot met de korte wapenstok die zal worden uitgerold en beschrijft de aanvraagprocedure en voorwaarden voor deelname. De pilot loopt vooruit op de algemene maatregel van bestuur (AMvB) die momenteel wordt uitgewerkt om een aantal zaken te wijzigen, alsmede te verduidelijken inzake de bewapening en uitrusting van boa’s.

Op onderdelen handelt de pilot al in de geest van de AMvB en onder meer de ervaringen die worden opgedaan zullen als input worden gebruikt voor de inhoudelijke vormgeving van de AMvB. Gemeenten kunnen zich voor 15 september 2020 aanmelden voor deelname aan de pilot, als het verzoek wordt ondersteund door de lokale driehoek. Teneinde het makkelijker te maken voor gemeenten om aan de pilot mee te kunnen doen hoeft de verzoeker niet meer aan te tonen dat sprake is van een toename van het aantal geweldsincidenten.

De PVV vindt het een goede zaak als boa’s de beschikking krijgen over verdedigingsmiddelen om zichzelf te beschermen, alsmede om (indien nodig) handhavend op te kunnen treden en heeft in het verleden al meerdere moties en sets raadsvragen ingediend om dat te realiseren. “De genoemde pilot ziet onze fractie als een kans om waardevolle ervaring op te doen in het gebruik van de korte wapenstok en om uiteindelijk te komen tot een zo goed mogelijke uitrusting voor onze handhavers”, aldus fractievoorzitter Vincent van den Born.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button