Hollands KroonSport

CV Wieringermeer boekt twee zeges tijdens paasweekend

Slootdorp – CV Wieringermeer kwam twee keer in actie tijdens het paasweekend. Beide thuiswedstrijden, die zaterdag en maandag werden gespeeld, werden gewonnen.

Trainer Ben Visser had zijn team duidelijk gemaakt dat er zaterdag tegen Sporting Krommenie gewonnen moest worden en dat maandag tegen Kolping Boys elk punt een bonuspunt zou zijn. Dat het een 100% score zou worden hadden weinigen voorzien.

Op zaterdag deed CV Wieringermeer dus precies wat er van het team verwacht werd. Sporting Krommenie werd overklast en keek halverwege de tweede helft tegen een achterstand van 5-0 aan door doelpunten van Sander Veenstra, Justin Voorsluis en een hattrick van topscorer Thijs Boersma. Toen de thuisploeg gas terug nam en spelers gewisseld werden om te sparen voor de wedstrijd van maandag, leek Krommenie terug te komen in de wedstrijd door twee maal in korte tijd te scoren en de achterstand terug te brengen naar 5-2. Kevin de Bruin maakte aan die gedachte een eind door een corner binnen te knikken en de eindstand op 6-2 te brengen.

Ook Kolping Boys geklopt
CV Wieringermeer moest binnen 48 uur alweer aantreden tegen de zeer ervaren ploeg Kolping Boys. Hoewel er veel spelers afwezig waren, was het elftal nog steeds heel erg sterk en bezat het een goede mix van routine en voetbalkwaliteiten. De opdracht was ook duidelijk voor de thuisploeg: Kolping Boys zo min mogelijk ruimte geven om te voetballen en vanuit de omschakeling proberen om kansen te creëren. CVW werkte keihard en knokte voor elke meter om de gasten voor het doel weg te houden.

In de zevende minuut leek het al mis te gaan voor CVW nadat de geslepen spits van Kolping de thuisploeg dwong om een lichte overtreding te maken. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en gaf Zeeman al vroeg een gele kaart. Het was aan keeper Alex van der Sluis te danken dat de strafschop geen doelpunt opleverde doordat hij de bal wist te keren. Dit werd het begin van een mooie middag voor de jonge doelman.

Blessure
Het uitvallen van Sander Veenstra met een enkelblessure na een half uur spelen was een aderlating aangezien de aanvallende middenvelder bij veel aanvallen betrokken was en voor dreiging zorgde in de verdediging van Kolping Boys. De thuisploeg bleef er in geloven en bereikte de rust met een 0-0 stand, vlak voor rust kreeg Justin Voorsluis nog een gele kaart.

Na de theepauze werd Kolping Boys sterker en sterker. Hoewel CVW ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de gasten opdook, waren de beste mogelijkheden voor de Alkmaarders. Keeper van der Sluis dreef hen echter tot wanhoop door alle inzetten te pareren waardoor de gastheren uit Slootdorp uitzicht bleven houden op een punt.

Kevin de Bruin
CVW bleef hard werken voor elkaar en bleef als team overeind staan. Ook had de thuisploeg geluk dat de scheidsrechter coulant was toen Justin Voorsluis een aanval middels een overtreding onderbrak en hij hem niet zijn tweede gele kaart toonde. Dat de aloude voetbal wet nog steeds van kracht is, bleek in de absolute slotfase toen Kolping Boys weer een kans niet wist te verzilveren en vanuit de tegenstoot Kevin de Bruin een fantastische voorzet van Daan van der Meer hard binnenkopte en CV Wieringermeer de onverwachte, maar belangrijke 1-0 overwinning bezorgde.

CV Wieringermeer heeft door deze twee overwinningen weer zicht op de middenmoot en neemt een beetje afstand van de plaatsen die directe degradatie tot gevolg hebben. Om nacompetitie te ontlopen moeten de spelers uit Slootdorp deze lijn voort blijven zetten. Volgende week speelt CV Wieringermeer een uitwedstrijden tegen st Adelbert.