Defensie

Twee militairen omgekomen bij crash met NH90

Advertentie:

Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn twee van de vier bemanningsleden om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies. Beide militairen hebben de rang van luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie. De helikopter raakte zondag aan het einde van een kustwachtpatrouille te water in de Caribische Zee, vlakbij Aruba. Nadat zij uit de helikopter waren gehaald, is meteen eerste hulp toegediend en is nog geprobeerd hen te reanimeren, helaas zonder resultaat. De twee andere bemanningsleden hebben geen ernstig fysiek letsel.

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Den Haag. De families van de omgekomen militairen waren toen al door Defensie op de hoogte gebracht. Na het ongeval was er een black hole afgekondigd voor Zr.Ms. Groningen. Dat betekent dat de bemanning geen mogelijkheid had om vrij te communiceren met de buitenwereld. Dit om te voorkomen dat ouders, partners en collega’s in Nederland via anderen overvallen worden door dit soort afschuwelijk nieuws.

De NH90 maakt deel uit van het patrouillevaartuig Zr.Ms. Groningen. Een kustwachthelikopter en Defensieduikteam ondersteunen Zr.Ms. Groningen om de NH90 veilig te stellen. Daarbij heeft vooral de flight recorder (zwarte doos) prioriteit. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Inspectie Veiligheid Defensie onderzoek gaat doen.

Er is inmiddels een condoleanceregister geopend op www.defensie.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button