Den HelderJeugdUitgaan

Jeugd kan elke dag op Willemsoord terecht voor professionele workshops en clinics

Den Helder – Stuntstep en skaten in de tweede week Try Out Park Den Helder. In de eerste week van het Try Out Park Den Helder barstte het al direct los van de workshops en clinics. Na de officiële opening door twee wethouders en de kinderburgemeester is het deze week de beurt aan Skateland om de megatent op Willemsoord een sportieve invulling te geven.

Vorige week dinsdag trapte de organisatie (Team Sportservice, Triade en MEE & deWering) af met een graffitiworkshop. Wethouders Peter de Vrij en Kees Visser zetten samen met kinderburgemeester Lotte Mollema hun “handtekening” in graffiti op drie grote borden. In de megatent op Willemsoord waar alle jongeren welkom zijn prijkt het logo de komende vijf weken in drievoud.

Sport en cultuur
In de zomervakantie is elke werkdag wel iets te doen voor jongeren vanaf twaalf jaar. In gebouw 39 is de tweede editie van GameDay. Daarnaast hebben Team Sportservice, Triade en jongerenwerk van MEE & de Wering een enorme overdekte tent neergezet waar de jeugd terecht kan voor cultuur en sport.

De tweede week van het Try Out Park Den Helder is afgelopen maandag van start gegaan. De komende twee weken is de megatent het domein van Skateland. Jeugd vanaf tien jaar kan elke werkdag werken aan skateskills. Professionele instructeurs van Skateland helpen ze daarbij en geven uiteraard tips om het nog beter te doen. “Neem gerust je eigen bescherming, stuntstep, skateboard, bmx of skates mee”, meldt Jordy van Kesteren van Team Sportservice. “Maar er ook mogelijkheid tot het lenen van materialen op de locatie. Hoewel die uiteraard beperkt zijn.”

Skateland is tot en met 30 augustus ‘baas’ op Try Out Park Den Helder. Daarna geven de heren het stokje door aan de organisatie van lasergame. Andere activiteiten die nog aan bod komen, zijn onder andere dance (met Timor Steffens), “Tik-em Aan”, drone racen en voetbalskills testen en verbeteren.

Het hele programma is te vinden via de website. Inschrijven voor de onderdelen is verplicht, maar kan eventueel ook nog ter plekke op de dag en het tijdstip zelf.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button