112

Politie op zoek naar brandstichter(s)

Adverentie

Den Helder – De politie van Den Helder is op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor twee brandstichtingen in de Jan in ’t Veltstraat in de Visbuurt. Mogelijk gaat het om dezelfde persoon, maar dat is nog niet met zekerheid te zeggen. De politie heeft beelden vrijgegeven.

Op donderdag 22 april rond 22.00 uur, is door een man op een fiets in de Jan in ’t Veltstraat in Den Helder geprobeerd een auto te vernielen door vermoedelijk een vuurwerkbom onder de auto te gooien. De auto ging uiteindelijk niet in de brand, maar er was wel sprake van een behoorlijke explosie.

Op zaterdag 8 mei, rond 00.30 uur, was het weer raak in de Jan in ’t Veltstraat. Alleen slaagt de dader dit keer wel; de auto van één van de bewoners is volledig in vlammen opgegaan. Ook de woning van de bewoner is hierdoor beschadigd. Wederom komt een man op een fiets langs gereden die iets brandends onder de auto gooit waarna een flinke explosie volgt.

Of dezelfde persoon verantwoordelijk is voor beide incidenten, is niet met zekerheid te zeggen. De politie wil daarom graag weten of iemand deze man of mannen herkent? En mogelijk heeft iemand andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Dat hoort de politie dat graag via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. om ze dan met een waarschuwing weer naar huis te sturen?

    knuffelland……

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: