Hollands Kroon

Bustransferium Den Oever gaat op de schop

Hollands Kroon – Het bustransferium in Den Oever wordt gerenoveerd. Wethouder Theo Meskers heeft hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Hij deed dit met de heer P.A. Bos, directeur van K. Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen.

Het bustransferium dat er nu is, is in verouderde staat. Het bestaande gebouw en het aanzicht gaan hard achteruit. Daarom is het nodig dat het bustransferium wordt vernieuwd. Hiervoor maakt het bouwbedrijf in samenwerking met de gemeente een nieuw ontwerp.

Blikvanger met historische en lokale kenmerken
Het doel van de vernieuwing is om een blikvanger van de locatie te maken. Een transferium waarin historische en lokale kenmerken terugkomen. Het verharde binnenterrein en het groen op de locatie worden hierin betrokken. “Voor de bouw maken we ook gebruik van materialen die over zijn van andere projecten binnen de gemeente. Ook hergebruiken we veel materialen binnen dit project”, laat een woordvoerder weten.

Het transferium wordt helemaal toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Hier is een financiële vergoeding van de provincie Noord-Holland voor ontvangen. Het is de bedoeling dat het nieuwe bustransferium rond de zomer van 2022 klaar is. Tijdens de werkzaamheden blijft het transferium voor een deel open.


Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button