Den HelderSchagen

Kustbus gaat toch op pad en is gratis toegankelijk

Den Helder – De gemeenten Den Helder en Schagen hebben de handen ineen geslagen en er voor gezorgd dat de kustbus de komende weken alsnog rijdt tussen Petten en Den Helder. Ook Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp vallen binnen de dienstregeling. De kustbus zal gratis rijden vanaf vrijdag 22 juli tot en met vrijdag 26 augustus. De bus rijdt de komende vijf weken, zeven dagen per week. Meer informatie via: www.kustbus.nl.

Connexxion gaf dit voorjaar bij gemeenten aan dat de kustbus, die buiten de concessie van de provincie valt, niet kon rijden vanwege toenemende problemen in de beschikbaarheid van personeel. Vervolgens hebben gemeenten navraag gedaan bij bedrijven en onder andere de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) of er mogelijkheden waren om de kustbus alsnog te laten rijden met een andere bus of maatschappij.

Na deze oproep en dankzij de inspanningen van OFS is er een vervoersbedrijf gevonden. Dit vervoersbedrijf geeft aan een bus te kunnen laten rijden die dezelfde dienstregeling aanhoudt als de kustbus van vorige zomer. Zodoende zal deze bus vanaf aanstaande vrijdag 22 juli gratis rijden tussen Petten en Den Helder.

Samenwerking
Wethouder mobiliteit Hans Heddes is verheugd dat de kustbus alsnog rijdt: “Geweldig dat we de bezoekers in onze prachtige regio kunnen vervoeren deze zomervakantie. De OFS, in de persoon van Kees de Wit, wil ik met name bedanken voor zijn inspanningen en de toezegging om een bijdrage te leveren in de kosten voor de gemeente Schagen. De samenwerking met gemeente Den Helder verliep ook soepel. Fijn dat we elkaar weten te vinden, met dit gezamenlijke doel.” Wethouder Heleen Keur van gemeente Den Helder: ”Mooi dat door samenwerking deze busverbinding tot stand is gekomen en dat wij ook deze zomer toeristen en inwoners naar de stranden, campings en verblijfsrecreatie kunnen halen en brengen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button