Hollands Kroon

Snelle vergunning voor kleine bouwwerken

Hollands Kroon – Een kleine aanbouw, dakkapel, een mantelzorgwoning, een schuur of carport in het achtererfgebied in Hollands Kroon is in sommige gevallen vergunningsvrij. Weten of voor een bouwplan een vergunning nodig is? Of een vergunning aanvragen voor een klein bouwwerk? Dan kan nu ook gebruik worden gemaakt van de snelservice BLITTS.

Op dit moment kunnen alleen inwoners van de dorpen Wieringerwerf, Middenmeer of Anna Paulowna gebruik maken van BLITTS. “Als dit goed bevalt, rollen we het uit naar heel Hollands Kroon. Inwoners van andere dorpen kunnen gebruik maken van het omgevingsloket voor een vergunningscheck en/of aanvraag”, zo laat de gemeente weten.

Via BLITTS kan een ieder voor veel voorkomende (ver)bouwwerkzaamheden controleren of een vergunning nodig is. Als het bouwplan vergunningsvrij is, dan kan direct een officiële vergunningsvrij verklaring worden gedownload. “Voor het verstrekken van de vergunningsvrij verklaring brengen wij leges in rekening ter hoogte van €200,10.”

Vergunning aanvragen
Vergunningen voor kleine bouwwerken, zoals een dakkapel, aanbouw, zonnepanelen, bijgebouw, erfafscheiding of een dakraam kunnen online worden aangevraagd via BLITTS. Het aanvragen van de vergunning is geautomatiseerd. Dat betekent dat dit in een paar simpele stappen wordt afgerond. Een vergunning nodig of moet een melding worden gedaan? Dan wordt de aanvrager via BLITTS direct doorgestuurd naar het Omgevingsloket. “Wij streven ernaar dat u binnen vijf werkdagen de vergunning per mail ontvangt”, aldus de gemeente.

Ook voor het verlenen van de vergunning worden leges in rekening gebracht. De hoogte van de leges staat in de nota tarieven en kan per aanvraag verschillen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button