112Den Helder

Nieuwe alarmploeg voor Helderse stranden stap dichterbij

Adverentie

Den Helder – De kans dat op korte termijn weer een alarmploeg actief is voor de Helderse stranden is weer een flinke stap dichterbij gekomen. Zowel gemeente als Reddingsbrigade zijn optimistisch na een recent gehouden overleg.

Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) concludeerde na onderzoek dat een alarmploeg nodig is. Stichting Strandexploitatie Noordkop stopte in 2021 de samenwerking met de Reddingsbrigade, waarna de gemeente ervoor koos ook de alarmploeg te schrappen. Na het advies van het NIVZ liet de SSN weten niet betrokken te willen worden bij een dergelijke alarmploeg. Hierna besloot de gemeente weer om tafel te gaan met de Reddingsbrigade.

Het gaat om de strandbewaking buiten de openingstijden van SSN. De alarmploeg van Reddingsbrigade Den Helder pakte dit voorheen op, maar na de breuk met SSN besloot de gemeente daar de stekker uit te trekken. De afgelopen maanden is er contact geweest tussen de Reddingsbrigade Den Helder en de gemeente Den Helder over het onderbrengen van de taken van de alarmploeg. Beide partijen stonden hier positief tegenover.

Seinen op groen
Er zijn hierbij meerdere gesprekken geweest over onder meer de financiële en juridische consequenties. Maandag 10 juli 2023 is er nogmaals een gesprek geweest tussen de Reddingsbrigade Den Helder en de gemeente. “Na dit gesprek lijkt een overeenkomst dichtbij te zijn”, laat het college weten. “Op dit moment is de alarmploeg nog niet operationeel, maar wij hopen daar snel verandering in te brengen.” Ook een woordvoerder van de brigade laat weten positief te zijn over het opnieuw instellen van de alarmploeg. “We hebben een heel eerlijk en open gesprek gevoerd en zijn daarin echt nader tot elkaar gekomen. Wat ons betreft staan de seinen op groen!”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button