Hollands KroonVideo

Amsterdams afval nog niet naar Middenmeer

Adverentie

MIDDENMEER – De tonnen met bedrijfsafval uit Amsterdam, zouden vanaf maandag 19 augustus deels worden gestort op de afvalstort in de Middenmeer. Toch lijkt dit nog even op zich te laten wachten.

De afvalcrisis bij AEB in Amsterdam heeft ervoor gezorgd dat het afval daar niet meer kan worden verwerkt en dus moet worden ondergebracht in de rest van Nederland. Vanwege deze noodsituatie is er door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied toestemming verleend om tijdelijk te storten bij de afvalstort in de Middenmeer.

Lees ook: Afvalstort Wieringermeer moet tonnen Amsterdams afval verwerken

Alleen is er nog geen Amsterdamse vrachtwagen te bekennen bij de West-Friese stort, terwijl deze wagens vanaf 19 augustus zouden arriveren. Afvalzorg gaf eerder aan dat het nog niet honderd procent zeker was dat het storten door zou gaan. Ze zei aan dat er altijd nog een optie was dat er een tussentijdse oplossing zou komen. Dit is AEB alleen niet meer gelukt. Hierdoor wijzen alle pijlen van de navigaties nog steeds naar de stort van Middenmeer.

Het is bij Afvalzorg daarentegen ook niet duidelijk waarom de stort deze week op zich laat wachten. Eerder werd bekend dat de regels streng zijn en alle vrachtwagens worden gecontroleerd. Afvalzorg kan alleen niet bevestigen of de vertraging inderdaad komt door deze strenge regels en de bedrijven daarom vertraging oplopen.

Het is niet duidelijk wanneer de stort nu echt gaat beginnen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button