Hollands Kroon

Voorkom vallen! Volg een valpreventiecursus

Advertentie:

SLOOTDORP/KREILERROORD – Bent u bang om te vallen? Doe er wat aan! Met de valpreventiecursus In Balans leert u hoe u kunt voorkomen dat u valt. U verbetert uw spierkracht en evenwicht.

Na het volgen van de cursus In Balans staat u letterlijk steviger in uw schoenen en krijgt u meer zelfvertrouwen door de beweegoefeningen. In september zijn er twee informatiebijeenkomsten over de cursussen die gegeven gaan worden in Slootdorp en in Kreileroord.

In Balans is een voorlichtingscursus van 13 weken gekoppeld aan een beweegprogramma om valongevallen te voorkomen. Het valpreventieprogramma In Balans bewijst dat senioren die regelmatig actief zijn minder vallen. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Ook personen met een chronische aandoening en/of een rollator kunnen mee doen. In Balans wordt uitgevoerd door Gymvereniging Advendo Wieringerwerf en Mens & Co.

Informatiebijeenkomst
Voordat u besluit of In Balans wat voor u is wilt u natuurlijk eerst wat meer informatie. Daarom zijn er twee informatiebijeenkomsten. Op donderdag 5 september is er een informatiebijeenkomst in Kreileroord van 10.00 tot 12.00 uur bij MFC de Doorbraak, Bollenstraat 66, 1773 AK Kreileroord. Op donderdag 12 september 2019 is er een informatiebijeenkomst in Slootdorp van 10.00 tot 12.00 uur, in Dorpshuis Ons Tweede Huis, Pastoor Braakstraat 1, 1774 AD Slootdorp. De informatiebijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Daarna kunt u besluiten of u aan de cursus gaat deelnemen. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten is het wel nodig dat u zich voor de informatiebijeenkomst aanmeldt.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar Sanne Melching van Team Sportservice Schagen. Vermeld in de mail uw naam, adres en of u op 5 september in Kreileroord of 12 september in Slootdorp naar de informatiebijeenkomst wilt komen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met Sanne Melching; 0224-21 47 74, smelching@teamsportservice.nl.

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging
In Balans is een onderdeel van het project Sportdorp Wieringermeer. Een project voor 65+ers in de vier kernen van Wieringermeer; Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor dit project waarmee meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. De komende twee jaar creëren beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties een beweegaanbod dat aansluit bij de behoeften van 65+ers.

Nog meer beweegaanbod voor ouderen
Naast In Balans zijn er nog veel meer beweegactiviteiten voor ouderen door het project Sportdorp Wieringermeer gerealiseerd. Binnenkort zullen er weer nieuwe activiteiten gaan starten. Houdt u daarvoor onze website in de gaten: https://jouw.teamsportservice.nl/schagen/project/sportdorp/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button