Den Helder

Noordwest start campagne ‘Heeft u het al geregeld voor uw kind’?

Den Helder – De campagne ‘Heeft u het al geregeld voor uw kind?’ is van start gegaan. Hiermee wil het team van kindergeneeskunde van Noordwest twee belangrijke zaken onder de aandacht brengen bij ouders en verzorgers.

Een daarvan is het regelen van de toegang tot het portaal Mijn Noordwest van hun kind tot en met vijftien jaar. De andere is het regelen van de toestemming voor het delen van medische gegeven met zorgverleners, die betrokken zijn bij de behandeling of begeleiding van het kind.

Zorgdoeleinden
Mijn Noordwest wordt steeds belangrijker. Zo wordt het portaal voor meer zorgdoeleinden ingezet. Bijvoorbeeld voor vragenlijsten of een videoconsult met de zorgverlener. Ook is het belangrijk om informatie uit het medisch dossier of een afspraak te kunnen raadplegen voor een goede voorbereiding van het ziekenhuisbezoek. Niet elk kind heeft een DigiD. Daarom kunnen ouders of verzorgers via een machtiging toegang aanvragen tot het portaal van hun kind. Zij moeten hiervoor een formulier invullen.

Toestemming
Patiëntenzorg reikt verder dan de ziekenhuismuren. Gelijk met deze campagne wordt de aandacht gevestigd op het geven van toestemming voor het delen van medische gegevens met bijvoorbeeld de huisarts. Deze toestemming geldt alleen voor zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling of begeleiding van het kind.

Meer informatie is te vinden op nwz.nl/kindergeneeskunde.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button