Cultuur/NatuurUitgaan

Op zoek naar parnassia in het Refugium

Den Helder – Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland wordt op zondag 30 augustus een wandeltocht georganiseerd. Deze start om 13:30 uur bij het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei.

Tijdens de wandeling gaan de wandelaars op zoek naar een bijzondere plant met fraaie, stervormige, witte bloemen. De parnassia is volgens kenners een parel onder de wilde bloemen en bloeit van juli tot september in het natuurgebied Refugium.

Reserveren
In verband met corona is het verplicht te reserveren. Dit kan via gaatumee.nl. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en tijdens de excursie worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.

De kosten zijn als volgt, voor volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button