Den HelderPolitiek

Stadspartij vraagt aandacht voor gemeentelijk groen in de Visbuurt

Den Helder – Hulde van de Stadspartij voor het openbaar groen in het stadshart. “Wij denken dat een ieder die langs het stationsplein komt zal denken, kijk dat doen ze goed in deze stad, daar worden wij blij van. Maar hoe denkt de gemeente dat mensen die in de aanpalende wijken van het stadshart wonen hier naar zullen kijken? Hoe denkt de gemeente bijvoorbeeld dat de bewoners vanuit de Visbuurt dit zullen ervaren?” De Stadspartij vraagt bij B&W meer aandacht voor het gemeentelijk groen in de Visbuurt.

“De gemeente heeft enige jaren geleden diverse bloembakken ter verfraaiing van het straatbeeld in De Visbuurt laten plaatsen. Deze bloembakken laten nu in de meeste gevallen een desolate indruk achter omdat ze totaal niet meer onderhouden, bijgehouden dan wel opgevuld worden zoals voorgaande jaren wel het geval was. Het kan toch niet zo zijn dat omdat er een nieuwe wind waait binnen het stadhuis de bewoners in de Visbuurt kind van de rekening zijn en maar moeten afwachten wanneer iemand bereid is om hierop in te grijpen?”

Volgens de Stadspartij ligt de mogelijke oplossing voor het oprapen en is deze oplossing ook binnen het gemeentehuis bekend. “De bakken kunnen goed worden bijgehouden zodat deze het straatbeeld weer opfleuren en verfraaien. Het is inmiddels half augustus en daarom roepen wij het college op om hier zo snel als mogelijk actie op te ondernemen. Het zijn uiteindelijk onze eigen bakken en Den Helder is zoveel meer dan alleen het stadshart”, zo laat de Stadspartij weten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button